Josif Pančić

Излети и екскурзије

Правци вишечасовних, једнодневних излета утврђени су на основу препорука и упутстава Министарства просвете као и захтева програмских садржаја, а на предлог одељењских већа и сагласност Савета родитеља.

Излети ће се реализовати само ако се обезбеди пристанак 70% родитеља и сагласност Министарства просвете. Дани у којима се реализују излети и екскурзије имаће карактер радних односно наставних дана.

Циљ екскурзије, као облика образовно-васпитног рада, јесте да допринесе остваривању циљева и задатака образовања и васпитања, циљева и задатака наставних предмета, као и непосредно упознавање с појавама и односима у природној и друштвеној средини, с културним, историјским и духовним наслеђем и привредним достигнућима.

 

Излети и екскурзије за школску годину 2016/17

 

1. разред

Космај, мај 2017

 

2. разред

Засавица, април/мај 2017 (обилазак сеоског домаћинства и обилазак природног резервата природе Засавица, вожња бродом)

 

3. разред

Нови Сад - Сремски Карловци, септембар 2016 (посета Змајевој кући у Сремској Каменици, Сремски Карловци, Стражилово, обилазак Природњачког музеја у Новом Саду)

 

4. разред

Топола – Аранђеловац, септембар 2016 (маузолеј на Опленцу, обилазак Орашца, Рисовачка пећина, обилазак Аранђеловца)

 

5. разред

Крагујевац, септембар 2016

 

6. разред

Крагујевац, септембар 2016

 

7. разред

Ваљево, септембар 2016 (Струганик, музеј у Ваљеву, Бранковина)

 

8. разред (два дана)

Београд – Тара – Београд, септембар 2016 (обилазак средњовековних, нововековних и локалитета савременог доба - манастир Благоваштење у Овчарско-Кабларској клисури, етно село Сирогојно, Мећавник, манастир Рачај)

 

Ви сте овде: Почетна Настава Ваннаставне активности Излети и екскурзије