Josif Pančić

Врећа и закрпа

Почетком априла, а на предлог Министарства просвете, у нашој школи почео је да ради Тим за предузетништво. Оснивање једног оваквог тима имало је за циљ оспособљавање ученика за иницирање, истраживање, осмишљавање  и реализацију акција којима се остварује материјална и нематеријална добит. Чланови овог Тима постали ученици, наставници и родитељи наше школе.

Живимо у потрошачком друштву, добу када је новац мерило свих вредности, па се јавља потреба да се деца усмере ка неким другим, позитивнијим вредностима. Жеља Тима јесте да се деца, поред прихватања практичног рада, изградње свести о очувању животне средине и спознаје појма предузетништва, активирају и на пољу заједништва – групног рада, али и схвате лепоту даривања, стваралаштва, креативности и успешности. Зато смо осмислили пројекат „Врећа и закрпа“.

Пројекат подржава рециклажни однос према природи и очувању животне средине, тако да смо у реализацију нашег пројекта користили  стару гардеробу, постељину, позамантерију... Наставница Драгана Ристић  и њени ученици, уз подршку других наставника и ученика,  недељама су вредно радили како би од добијеног материјала направили употребне предмете – торбе за пијаце, пернице, торбе за спортску опрему и сл.

Готове производе смо последњег дана школе представили на изложби коју смо организовали испред главног улаза. На крају су сви наши производи завршили у рукама задовољних пензионера и будућих првака.

 

На Бановом брду, 14. јуна 2019.