Josif Pančić

Наша школа на даљину

Драги наши ученици и драги родитељи,

Стигосмо заједно до седме недеље школовања на даљину. Уз мање или веће проблеме сви заједно учимо, дружимо се на даљину, радимо преко платформи.

Јако је важно да свакодневно стичете знања која су вам неопходна за даље школовање. Знам колико је свима овај начин школовања тежи од наше обичне школе, поготово што са вама нису другари који вас подстичу да радите боље. Са вршњацима и уз њих све је сигурно лакше. Надам се да до сада већ имате устаљен ритам дана, део дана када радите и учите и наравно онај део дана када уживате у одмору и слободном времену.

Наша школа на даљину у различитим сегментима ради, мада мало другачије него уобичајно. Од почетка априла врши се упис нових ђака школе. Бројни будући прваци већ су се уписали у нашу школу. Тестирање првака ће следити касније када за то буду услови. Полако су почеле да стижу и праве бројчане оцене за предмете које изучавате. Све оно што сте радили, слали и трудили се, од сада ваши наставници претварају у оцене. У петој недељи рада на даљину славили смо и Дан школе. И то славље је било на даљину. На тај дан годинама ученици школе са наставницима припремају дивне представе. Те недеље традиционално организујемо Дан замене улога. Једва чекамо сви следећу школску годину да све то надокнадимо. Следио је кратак предах од школских обавеза. Два нерадна дана када сте са својим породицама прослављали Ускрс те смо орни ушли у шесту недељу рада.

Шеста недеља рада на даљину била је изузетно важна свим нашим ученицима осмог разреда. Тада је реализована Пробна мала матура. У три радна школска дана, 22.априла, 23.априла и 24.априла, ученици су радили, преко платформе, тест из српског језика, тест из математике и комбиновани тест. Ова је био само начин да провере своје знање, да самопроцене како су савладали градиво из предмета, да виде у којим областима су им потребна додатна понављања градива.

Настављамо да радимо на даљину. Водите рачуна о здрављу, срећно у раду уз велики поздрав од психолога Милене.